Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο - Εύκολο και πεντανόστιμο
Δείτε πώς να φτιάξετε τη νηστίσιμη εκδοχή του αγαπημένου μας σιροπιαστού γλυκού.
Αυτό το εύκολο γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας και κρέμα από ρόφημα αμυγδάλου θα σας ενθουσιάσει.
Για το σιρόπι
- 250 γρ. νερό
- 550 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα
- 900 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 110 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 2 βανιλίνες
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. μαργαρίνη
Για τη σύνθεση
- 14 φύλλα κρούστας για γλυκά, (450 γρ.)
- 200 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com