Νηστίσιμο σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο
Πεντανόστιμο κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι στη νηστίσιμη εκδοχή του.
Δείτε πώς να φιάξετε ένα νηστίσιμο σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο για να έχετε το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ σας και την περίοδο της Σαρακοστής!
Υλικά
Για το σιρόπι
- 450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για το κέικ
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 ρόφημα αμυγδάλου
- 150 γρ. σπορέλαιο
- 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 βανιλίνες
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- μαργαρίνη, για το ταψί
- σιμιγδάλι, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- ινδοκάρυδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com