Συστατικά:
- 15 γρ. ξηρή μαγιά
- 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 550 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. μαστίχα
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γρ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 1 ασπράδι
- 20 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Για τα πασχαλινά αβγά
- 500 γρ. νερό, χλιαρό
- 60 γρ. ξίδι, λευκό
- 6 αυγά, λευκά βρασμένα
- 28 ml κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com