Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς
Φτιάξτε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, τη συνταγή του Άκη για μαγειρίτσα.
Η παραδοσιακή σούπα που τρώμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά την Ανάσταση, και μαγειρεύεται με συκωταριά και έντερα από το αρνί, λαχανικά και μυρωδικά. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας και γι'αυτό την τρώμε για να προετοιμάσουμε κατάλληλα το στομάχι μας για την επόμενη μέρα.
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 λεμόνι
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 75 γρ. κονιάκ
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 μαρούλια
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά, μεσαία
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com