Γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας - Νοστιμότατο φαγητό, γεμάτο αρώματα

Θέλει το χρόνο του αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

Γλυκόξινο χοιρινό και πουρές αγκινάρας - Νοστιμότατο φαγητό, γεμάτο αρώματα

Φτιάξτε ένα γευστικό γεύμα με χοιρινό λαιμό και πουρέ από αγκινάρες.

Για το χοιρινό

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • χυμό γκρέιπφρουτ, από 1 γκρέιπφρουτ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 1/2 κιλά μπριζόλες χοιρινές, λαιμό
  • 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο

Για τον πουρέ αγκινάρας

  • 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 80-100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved