Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης - Δροσερό και πολύ νόστιμο
Τα βασικά του συστατικά είναι τα αυγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.
Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο". Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του.
Υλικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
- 1 αυγό, μέτριο
- 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. κεράσια
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
- κεράσια
- φιστίκια Αιγίνης
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com