Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης - Δροσερό και πολύ νόστιμο

Τα βασικά του συστατικά είναι τα αυγά, η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος.

Semifreddo με κεράσια και φιστίκια Αιγίνης - Δροσερό και πολύ νόστιμο

Στα ιταλικά η λέξη semifreddo σημαίνει "ημιπαγωμένο". Πρόκειται για ένα δροσερό επιδόρπιο το οποίο θυμίζει μους στην πιο παγωμένη εκδοχή της και παγωτό στην πιο ρευστή μορφή του.

Υλικά

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 1 αυγό, μέτριο
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κεράσια
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • κεράσια
  • φιστίκια Αιγίνης

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved