Καλοκαιρινά τρουφάκια με blueberries χωρίς ψήσιμο

Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκό, φυλάξτε το στο ψυγείο και αναζητήστε το κάθε φορά που νιώθετε λιγούρα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Καλοκαιρινά τρουφάκια με blueberries χωρίς ψήσιμο
Bigstock

Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με blueberries - Μία εύκολη και χωρίς ψήσιμο συνταγή με 5 μόνο υλικά: λευκή σοκολάτα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και αποξηραμένα blueberries.

Ένας νόστιμος συνδυασμός που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Μυστικά για να χρησιμοποιήσετε τη λευκή σοκολάτα

Η λευκή σοκολάτα, αν δεν την διαχειριστεί κάποιος σωστά θα «κόψει» γι' αυτό και ακολουθούν μερικά μυστικά για να τη διαχειριστείτε με επιτυχία.

  • Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
  • Κόψτε τη σοκολάτα σε αρκετά μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
  • Η λευκή σοκολάτα πρέπει να λιώσει σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε υπομονή.

Γρήγορες και λαχταριστές μπάρες δημητριακών με blueberries

  • Το μείγμα κρέμας γάλακτος-βούτυρου πρέπει να έχει την ίδια θερμοκρασία με τη σοκολάτα όταν τα αναμείξετε. Μη βάζετε καυτή κρέμα γάλακτος στη λευκή σοκολάτα γιατί θα την «κάψετε».
  • Θα πρέπει να κρυώσετε καλά το μείγμα (να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) και να ανακατεύετε ανά διαστήματα, ειδικά αν βλέπετε τα έλαια να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
8c73bde2-blueberries.jpg

Υλικά για τα τρουφάκια blueberries

  • 255 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 5 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 35 γραμμάρια αποξηραμένα blueberries (περάστε τα από το μπλέντερ για να τα κάνετε σκόνη)
  • 1/4 ζάχαρη άχνη

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τα blueberries, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μπεν μαρί και χαμηλή θερμοκρασία λιώστε την λευκή σοκολάτα.
  3. Αναμείξτε το μείγμα με τα blueberries στη λευκή σοκολάτα. Προσοχή πρέπει να βρίσκονται στην ίδια θερμοκρασία γιατί αλλιώς θα «κόψει» η σοκολάτα σας.
  4. Αφού ανακατέψετε καλά, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Βγάλτε το έπειτα από το ψυγείο και με ένα σκουπ παγωτού φτιάξτε τα τρουφάκια.
  6. Τυλίξτε τα με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε, διαφορετικά, αφήστε τα σκέτα.
  7. Μόλις τα ετοιμάσετε, βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε τα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για περισσότερη διάρκεια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved