Η Νάντια Μπουλέ έφτιαξε το πιο νόστιμο παγωτό ξυλάκι με ροδάκινα
Νόστιμο και υγιεινό παγωτό για μικρούς και μεγάλους.
Οι συνταγές για παγωτό έχουν την τιμητική τους και η Νάντια Μπουλέ μοιράστηκε μία φανταστική συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους, δείχνοντας μάλιστα βήμα-βήμα πώς να τη φτιάξει κανείς.
Νάντια Μπουλέ: Η συνταγή της για την πιο εύκολη και healthy μακαρονάδα
Η ηθοποιός χρησιμοποίησε ροδάκινα και μερικά ακόμη υλικά και έφτιαξε το πιο υγιεινό παγωτό για μικρούς και μεγάλους. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αβγά ή γαλακτοκομικά. Σημειώστε τα υλικά, τη διαδικασία και δείτε στο τέλους του άρθρου το βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της.
Γρανίτες ροδάκινο - Τα οφέλη τους για τα παιδιά
Υλικά για 3 ξυλάκια παγωτό
Για την γρανίτα θα χρειαστείτε:
- 4-5 μικρά ροδάκινα, σε κομμάτια
- 1 κ.τ. μέλι
- 1/3 ποτηριού κρέμα καρύδας
- λίγο χυμό λεμονιού
Για τη σοκολάτα θα χρειαστείτε:
- 3 κ.τ. φυστικοβούτυρο
- 1-2 κ.τ. κακάο
- 3 κ.τ. λάδι καρύδας
- 2 κ.τ.σ μέλι (δοκιμάστε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το παγωτό)
Προαιρετικά:
- ξηρούς καρπούς, σπασμένους
- ανθό αλατιού
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το φρούτο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε τηγάνι.
- Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φρούτο να βγάλει τα υγρά του.
- Συμπληρώνουμε μέλι, ανακατεύουμε καλά και τραβάμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μίξερ, μαζί με κρέμα καρύδας και λίγο χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης, αφού πρώτα έχουμε περάσει στην φόρμα τα ξυλάκια παγωτού.
- Με ένα ξυλάκι, αφαιρούμε την έξτρα γρανίτα από τις φόρμες, ώστε να «ισιώσει» το παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όσο παγώνει η γρανίτα, σε ένα ποτήρι φτιάχνουμε τη σοκολάτα ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά.
- Ξεφορμάρουμε τις γρανίτες και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις σηκώνουμε και αφήνουμε τη σοκολάτα να καλύψει όλη τη γρανίτα. Την κρατάμε στο χέρι, μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
- Πασπαλίζουμε με τον σπασμένο ξηρό καρπό και τον ανθό αλατιού και μόλις έχει παγώσει τελείως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή για να ξαναμπεί στην κατάψυξη!