Η Νάντια Μπουλέ έφτιαξε το πιο νόστιμο παγωτό ξυλάκι με ροδάκινα

Νόστιμο και υγιεινό παγωτό για μικρούς και μεγάλους.

Μαργαρίτα Νικολάου
Η Νάντια Μπουλέ έφτιαξε το πιο νόστιμο παγωτό ξυλάκι με ροδάκινα

Οι συνταγές για παγωτό έχουν την τιμητική τους και η Νάντια Μπουλέ μοιράστηκε μία φανταστική συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους, δείχνοντας μάλιστα βήμα-βήμα πώς να τη φτιάξει κανείς.

Νάντια Μπουλέ: Η συνταγή της για την πιο εύκολη και healthy μακαρονάδα

Η ηθοποιός χρησιμοποίησε ροδάκινα και μερικά ακόμη υλικά και έφτιαξε το πιο υγιεινό παγωτό για μικρούς και μεγάλους. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αβγά ή γαλακτοκομικά. Σημειώστε τα υλικά, τη διαδικασία και δείτε στο τέλους του άρθρου το βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της.

Γρανίτες ροδάκινο - Τα οφέλη τους για τα παιδιά

Υλικά για 3 ξυλάκια παγωτό

Για την γρανίτα θα χρειαστείτε:

  • 4-5 μικρά ροδάκινα, σε κομμάτια
  • 1 κ.τ. μέλι
  • 1/3 ποτηριού κρέμα καρύδας
  • λίγο χυμό λεμονιού

Για τη σοκολάτα θα χρειαστείτε:

  • 3 κ.τ. φυστικοβούτυρο
  • 1-2 κ.τ. κακάο
  • 3 κ.τ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.τ.σ μέλι (δοκιμάστε, ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το παγωτό)

Προαιρετικά:

  • ξηρούς καρπούς, σπασμένους
  • ανθό αλατιού

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το φρούτο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε τηγάνι.
  2. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φρούτο να βγάλει τα υγρά του.
  3. Συμπληρώνουμε μέλι, ανακατεύουμε καλά και τραβάμε από την φωτιά.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μίξερ, μαζί με κρέμα καρύδας και λίγο χυμό λεμονιού.
  5. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις φόρμες σιλικόνης, αφού πρώτα έχουμε περάσει στην φόρμα τα ξυλάκια παγωτού.
  6. Με ένα ξυλάκι, αφαιρούμε την έξτρα γρανίτα από τις φόρμες, ώστε να «ισιώσει» το παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Όσο παγώνει η γρανίτα, σε ένα ποτήρι φτιάχνουμε τη σοκολάτα ενώνοντας τα υλικά και ανακατεύοντας καλά.
  8. Ξεφορμάρουμε τις γρανίτες και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις σηκώνουμε και αφήνουμε τη σοκολάτα να καλύψει όλη τη γρανίτα. Την κρατάμε στο χέρι, μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
  9. Πασπαλίζουμε με τον σπασμένο ξηρό καρπό και τον ανθό αλατιού και μόλις έχει παγώσει τελείως, είναι έτοιμο για σερβίρισμα ή για να ξαναμπεί στην κατάψυξη!
https://www.instagram.com/reel/C8JgPf_qZ9o/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved