2 συνταγές με παπάγια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας

Bigstock

Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. 

Η παπάγια είναι ένα εξαιρετικό φρούτο που μπορείτε να συμπεριλάβετε σε διάφορες συνταγές για να βελτιώσετε την υγεία σας.

Είναι ένα φρούτο που περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών και πεπτικών ενζύμων, συνεπώς βοηθά στη διευκόλυνση της λήψης θρεπτικών συστατικών στο πεπτικό σύστημα. Γενικότερα, είναι ανάγκη να τρεφόμαστε με ποικίλα φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, δύο συνταγές με παπάγια για παιδιά που είναι εύκολες στην παρασκευή τους αλλά και ιδιαίτερα νόστιμες. Μη διστάσετε να τις δοκιμάσετε!

Παγωμένες μπουκίτσες με μπανάνα, κράκερ πρέτσελ και φιστικοβούτυρο

Μους παπάγιας

Υλικά

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λίπος)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. παπάγια σε κομμάτια χωρίς δέρμα ή σπόρους
  • 50 γρ. νερού
  • 1 φακελάκι ζελατίνη με γεύση λεμόνι ή ανανά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ βάλτε την κρύα κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα όλα μαζί.
  • Προσθέστε την παπάγια, το νερό και την ζελατίνη και χτυπήστε πάλι για μερικά λεπτά . Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μεταφέρετε σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μία βράση (ιδανικά στους 80º)
  • Μεταφέρετε σε μπολάκια. Κουνήστε ελαφρώς την μους για να πάει σε όλα τα τοιχώματα του μπολ.
  • Βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα

Και είναι έτοιμο!

Παπάγια στην εγκυμοσύνη- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

2. Επιδόρπιο γιαουρτιού με παπάγια

Υλικά

  • 1 ώριμη παπάγια (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ., κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή καρύδια)
  • Φρέσκα φύλλα μέντας (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε την κομμένη σε κύβους παπάγια
  • Σε ένα μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από την παπάγια και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια .
  • Πασπαλίστε από πάνω τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα μέντας , αν θέλετε.
  • Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε το στο ψυγείο

Αυτό το επιδόρπιο είναι ιδανικό για ένα δροσερό και υγιεινό σνακ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved