Σπιτικό παγωτό βανίλια: Δύο εύκολες συνταγές με γάλα

Bigstock

Φτιάξτε παγωτό βανίλια με απλό ή συμπυκνωμένο γάλα και μερικά ακόμα υλικά. 

Το σπιτικό παγωτό είναι πιο υγιεινό και επίσης συμφέρει οικονομικά…Αρκεί να σκεφτείτε πόσα παγωτά τρώνε τα παιδιά – κι όχι μόνο – το καλοκαίρι.

Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε, επιλέγοντας τη γεύση παγωτού που σας αρέσει.

Μπορούμε να τρώμε παγωτό κάθε μέρα;

Κι επειδή οι εύκολες και νόστιμες συνταγές αρέσουν στην πλειοψηφία, φροντίζουμε να βρίσκουμε τις καλύτερες.

Η viral συνταγή για παγωτό βανίλια με τρία υλικά που κάνει θραύση στο TikTok

Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες δύο για παγωτό βανίλια με γάλα.

Σπιτικό παγωτό βανίλια με απλό γάλα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια (960 mL) γάλα (πλήρες κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι (120 g) ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βάλτε το σε ένα ρηχό μπολ που είναι κατάλληλο για κατάψυξη.
  • Εάν έχετε παγωτομηχανή βάλτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι να πήξει και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε μπολ στην κατάψυξη.
  • Ανακατέψτε το παγωτό κάθε 2 με 4 ώρες. Η υφή του παγωτού θα γίνει λεία αν το ανακατεύετε συχνά τοποθετώντας το μπολ ξανά στην κατάψυξη.
  • Αν χρησιμοποιήσατε παγωτομηχανή, ανακατεύετε κάθε 4 ώρες.
  • Το παγωτό πρέπει να μείνει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πλέον είναι έτοιμο για να το απολαύσετε, σκέτο, με σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Παγωτό βανίλια με συμπυκνωμένο γάλα

Υλικά

  • 400 mL ζαχαρούχο γάλα (χωρίς λιπαρά ή κανονικό)
  • 2 φλιτζάνια (450 mL) σαντιγί, κρύα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει όπως και τη σαντιγί. Ξεκινήστε χτυπώντας την σαντιγί με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σιγά σιγά το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανεβάστε ξανά το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να αρχίσουν να σχηματίζονται πάλι σφιχτές κορυφές.
  • Αν σας αρέσει το παγωτό βανίλια με επιπλέον γεύσεις και πρόσθετα, τώρα είναι η ώρα να τα προσθέσετε ( θρυμματισμένα μπισκότα, πουρέ φρούτων, ξηρούς καρπούς, κομμάτια κέικ, σιρόπι).
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και παγώστε το για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά από 6 ώρες, το παγωτό σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved