6 θρεπτικές ιδέες για το ολοήμερο που δεν είναι σάντουιτς

Όλες αρέσουν στα παιδιά και μπορείτε να τις φτιάξετε γρήγορα.

Μαργαρίτα Νικολάου
6 θρεπτικές ιδέες για το ολοήμερο που δεν είναι σάντουιτς
Bigstock

Δεν χρειάζεται να φτιάξετε σάντουιτς αν δεν προλάβατε να ετοιμάσετε μεσημεριανό για να βάλετε στο ταπεράκι του ολοήμερου. Μπορείτε να ετοιμάσετε νόστιμες και υγιεινές συνταγές που σίγουρα δεν θα απογοητεύσουν τα παιδιά σας μόλις ανοίξουν το ταπεράκι τους.

3 συνταγές για να αρχίσουν γλυκά τα σχολεία

Συνταγές για το ολοήμερο

sintages-gia-glikia-epistrofi.jpg

1. Τηγανιτό ρύζι

Φτιάξτε τηγανιτό ρύζι με αβγό, αρακά, καρότο και γενικότερα ό,τι υλικά θέλετε εσείς και τα παιδιά σας. Μια εύκολη συνταγή είναι αυτή του Άκη.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. αρακά, κτψ
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • πιπέρι

Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε.

2. Κριτσίνια και κράκερ με συνοδευτικά

Τι αρέσει στα παιδιά σας να τρώνε χωρίς γκρίνια. Τοματίνια, αγγουράκια, καρότα, τυρί φέτα, ζαμπονάκι, βραστό αβγό; Βάλτε όλα αυτά (λίγο από όλα) με μερικά κριτσίνια και κρακεράκια και θα ξετρελαθούν που δεν έχουν μαγειρεμένο φαγητό στο τάπερ τους αλλά λίγο από όλα όσα τους αρέσουν.

Πώς με μερικά ψωμάκια και στικς για σουβλάκια θα ετοιμάσετε το πιο fun κολατσιό για το σχολείο

Overnight-Oats-gia-proino.jpg

3. Πουτίγκα με σπόρους τσία

Η πουτίγκα chia είναι εκπληκτικά χορταστική και μπορεί να πάρει τη θέση ενός κυρίου πιάτου. Χάρη στα φυτικά λίπη που βρίσκονται στο γάλα καρύδας και στους σπόρους chia (και σε όλα αυτά τα Ωμέγα-3!), αυτό το γεύμα θα γεμίσει με ενέργεια τα παιδιά σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή για πουτίγκα με σπόρους τσία.

4. Σαλάτα ζυμαρικών

Βράστε τα αγαπημένα ζυμαρικά των παιδιών σας και βάλτε μέσα ό,τι άλλο υλικό τους αρέσει. Μουστάρδα, μαγιονέζα, σέλερι, βραστό κοτόπουλο που περίσσεψε, τόνο, παρμεζάνα, φέτα. Φαντασία να έχετε και θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μακαρονοσαλάτα.

5. Γκρανόλα με γιαούρτι

Αν το παιδί σας λατρεύει τα γαλακτοκομικά και δη το γιαούρτι δεν έχετε παρά να βάλετε στο ταπεράκι του γιαούρτι μαζί με γκρανόλα και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Μην ξεχάσετε να βάλετε μαζί τους και ένα κουταλάκι.

Συνταγή για το σχολείο: Mini corndogs για κολατσιό

6. Γουακαμόλε και τσιπς

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει το γουακαμόλε. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε και να βάλετε λίγο από αυτό στο ταπεράκι του ολοήμερου. Αντί για τσιπς τορτίγιας μπορείτε να βάλετε στικς καρότου, πιπεριάς ή αγγουριού.

Δείτε εδώ μια συνταγή.

Σίγουρα θα υπάρξουν εκείνες οι μέρες που δεν θα έχετε όρεξη να μαγειρέψετε ή οι μέρες που θα θέλετε απλά να ξεκουραστείτε. Αντί να φτιάξετε ένα απλό σαντουιτσάκι, φτιάξτε μία από αυτές τις νόστιμες συνταγές για να πάρει μαζί του το παιδί σας στο ολοήμερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved