Η συνταγή για τα πιο αφράτα τυρόψωμα για το σχολείο είναι αυτή
screenshot via @ferah_kitchen
Βίντεο που δείχνει πώς θα τα φτιάξετε.
Σήμερα άρχισαν τα μικρότερα παιδιά και την άλλη εβδομάδα θα μπουν σε πρόγραμμα τα παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Μαζί με τις υποχρεώσεις των παιδιών αρχίζουν και οι υποχρεώσεις της μαμάς. Όπου υποχρεώσεις βάλτε μεταξύ άλλων και το κολατσιό.
Λαχταριστά μαμαδίστικα τυροπιτάκια με την πιο νόστιμη και αφράτη ζύμη
Για να σας βοηθήσουμε βρήκαμε (και δοκιμάσαμε) αυτή τη συνταγή για αφράτα τυρόψωμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα. Σημειώστε τα υλικά, τη διαδικασία παρασκευής και τέλος δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει.
Κολατσιό για το σχολείο - Τυρόψωμακια
Υλικά:
- 200ml νερό
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- 250 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 ασπράδια αυγών
- 42 γραμμάρια μαγιά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Προσθέστε τόσο αλεύρι (περίπου 6 φλιτζάνια) μέχρι να έχετε μια κολλώδη ζύμη
- κρόκους αυγών και λίγο γάλα για την επάλειψη
- φέτα και πιπέρι για τη γέμιση
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Ανακατέψτε καλά το ζεστό γάλα, με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Μόλις διαλυθούν βάλτε τα σε ένα μπολ και έπειτα ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά και αρχίστε σιγά-σιγά να φτιάχνετε τη ζύμη .
- Μόλις έχετε μια αφράτη ζύμη, περάστε τη με λάδι και αφήστε τη στο μπολ να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μια ώρα.
- Πάρτε τη ζύμη βάλτε τη σε λαδωμένο πάγκο και κόψτε τη σε μικρά κομμάτια.
- Με τα χέρια σας γεμίστε το κάθε μικρό κομμάτι ζύμης με τυρί και κλείστε το.
- Δώστε στρογγυλό σχήμα για όλα τα τυρόψωμα και βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε τοποθετήσει στο ταψί.
- Αφήστε να φουσκώσουν για 25-30 λεπτά.
- Περάστε τον κρόκο αβγού με τη βοήθεια του πινέλου.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά. Καλύψτε το υγρό σεντόνι της κουζίνας μόλις βγει από τον φούρνο.
- Μόλις ψηθούν βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν 10 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved