Σκεπαστή διπλή πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Νόστιμη, τραγανή και αφράτη σπιτική πίτσα. 

Σκεπαστή διπλή πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Δείτε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε την απόλυτη σκεπαστή διπλή πίτσα με χειροποίητη ζύμη, σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά μέσα και έξω!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 75 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 25 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τα χέρια

Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. γεμάτες παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη σύνθεση

  • 230 γρ. μανιτάρια, από κονσέρβα, κομμένα και στραγγισμένα
  • 150 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • καλαμποκάλευρο, για το ταψί και το άνοιγμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved