Δείτε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε την απόλυτη σκεπαστή διπλή πίτσα με χειροποίητη ζύμη, σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά μέσα και έξω!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 150 γρ. νερό
- ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
- ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 75 γρ. καλαμποκάλευρο
- 25 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 25 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για τα χέρια
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. γεμάτες φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. γεμάτες παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
- 230 γρ. μανιτάρια, από κονσέρβα, κομμένα και στραγγισμένα
- 150 γρ. μπέικον, σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- καλαμποκάλευρο, για το ταψί και το άνοιγμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com