Πεντανόστιμο τραχανότο με ντομάτα και απάκι

Υπέροχο φθινοπωρινό φαγάκι.

Πεντανόστιμο τραχανότο με ντομάτα και απάκι

Βάλτε τον τραχανά στη διατροφή σας ξεκινώντας από αυτήν τη συνταγή. Ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι αλλά και για τα καθημερινά σας τραπέζια!

Υλικά

  • 300 γρ. τραχανά γλυκό
  • 200 γρ. απάκι
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 700 γρ. νερό, βραστό
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 10 γρ. σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, σε flakes
  • σχοινόπρασο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved