Βάλτε τον τραχανά στη διατροφή σας ξεκινώντας από αυτήν τη συνταγή. Ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι αλλά και για τα καθημερινά σας τραπέζια!
Υλικά
- 300 γρ. τραχανά γλυκό
- 200 γρ. απάκι
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 700 γρ. νερό, βραστό
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- ½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 10 γρ. σχοινόπρασο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα, σε flakes
- σχοινόπρασο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com