Μηλόπιτα με ελαιόλαδο

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Μια συνταγή για μηλόπιτα χωρίς βούτυρο ή σπορέλαιο.

Η έλλειψη βουτύρου με οδήγησε στην ανεύρεση συνταγής για μηλόπιτα χωρίς λάδι. Όλα τα υλικά τα είχα αραδιάσει στον πάγκο της κουζίνας και ήταν αδύνατο να μην φτιάξω το γλυκό που λαχταρούσα επειδή είχα ξεμείνει από βούτυρο.

Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει

Κάπως έτσι έφτασα στη συνταγή της Jessie Sheehan. Νόστιμη μηλόπιτα με ελαιόλαδο.

Αφού την έφτιαξα και είχε επιτυχία, αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά για να τη φτιάξετε και εσείς:

Για τη ζύμη:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού corn flour
  • 3 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

Για το crumb:

  • 1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 ελαιόλαδο

Μπολ βρόμης με μήλα και κανέλα – Νόστιμο σαν μηλόπιτα

Πώς θα τη φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Για να φτιάξετε τη ζύμη βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά και τέλος το ελαιόλαδο, το νερό και το ξίδι.
  3. Ανακατέψτε καλά.
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και πιέστε καλά με τα χέρια σας.
  5. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε με τα χέρια.
  6. Στρώστε τα μήλα στη ζύμη και τέλος ρίξτε και τη ζάχαρη που ίσως να έμεινε στο μπολ.
  7. Φτιάξτε το crumble ανακατεύοντας για αρχή σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder. Τέλος ρίξτε το ελαιόλαδο και ανακέψτε -τρίψτε- τη ζύμη με τα χέρια.
  8. Ρίξτε το crumble επάνω από τα μήλα.
  9. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60-70 λεπτά στριφογυρίζοντας την μηλόπιτα μια στο τόσο.
  10. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και δείτε ότι η ζύμη έχει ψηθεί, τότε είναι έτοιμη.
  11. Αφήστε τη να κρυώσει και έπειτα σερβίρετέ τη με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved