Συνταγή για λαχταριστή τάρτα σοκολάτας με μπισκότα
Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη σοκολατένια τάρτα με βάση από μπισκότα, πραγματικά κόλαση!
Υλικά για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
Υλικά για την Γκανάς:
400 γρ. κουβερτούρα κλασική σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γάλα καυτό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την τάρτα (τσέρκι Νο 24): Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή. Προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το μείγμα το βάζουμε στη βάση της τάρτας. Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Σηκώνουμε λίγη από τη βάση στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για τη γέμιση: Ετοιμάζουμε μια γκανάς με τα υλικά της. Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ' αρχήν, το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσουμε στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά-καλά πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο, το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος, να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη.
Για την ολοκλήρωση: Αφού ετοιμάσουμε την γκανάς τη βάζουμε πάνω στην τάρτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά-καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η τάρτα διατηρείται εκτός ψυγείου.
Πηγή: sintagespareas.gr