Εύκολη, υγιεινή αλλά και γρήγορη μαρμελάδα βατόμουρο για busy working moms

Η γρήγορη και υγιεινή μαρμελάδα βατόμουρο που φτιάχνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Εύκολη, υγιεινή αλλά και γρήγορη μαρμελάδα βατόμουρο για busy working moms
Bigstock

Οι μαμάδες, ειδικά οι εργαζόμενες, συχνά δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για μαγείρεμα, πόσο μάλλον για σπιτικές συνταγές. Αυτή η εύκολη, υγιεινή και γρήγορη μαρμελάδα από κόκκινα βατόμουρα είναι η λύση που ψάχνετε!

Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ ή συνοδευτικό για το πρωινό και το κολατσιό των παιδιών.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia (για φυσική πηκτικότητα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού νερό (προαιρετικά, αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα βατόμουρα)

Εύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα σύκο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε τα βατόμουρα και το νερό σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
  2. Με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή, λιώστε τα βατόμουρα μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή – είτε πιο λεία είτε με μερικά κομματάκια για υφή.
  3. Προσθέστε τους σπόρους chia , το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει. Θα πήξει ακόμα περισσότερο όσο κρυώνει, χάρη στους σπόρους chia.
  6. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα – Νόστιμα, χορταστικά, υπέροχα

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή με φράουλες, μούρα ή ακόμα και βερίκοκα !



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved