Εύκολη, υγιεινή αλλά και γρήγορη μαρμελάδα βατόμουρο για busy working moms
Η γρήγορη και υγιεινή μαρμελάδα βατόμουρο που φτιάχνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Οι μαμάδες, ειδικά οι εργαζόμενες, συχνά δυσκολεύονται να βρουν χρόνο για μαγείρεμα, πόσο μάλλον για σπιτικές συνταγές. Αυτή η εύκολη, υγιεινή και γρήγορη μαρμελάδα από κόκκινα βατόμουρα είναι η λύση που ψάχνετε!
Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ ή συνοδευτικό για το πρωινό και το κολατσιό των παιδιών.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia (για φυσική πηκτικότητα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού νερό (προαιρετικά, αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα βατόμουρα)
Εύκολη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα σύκο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε τα βατόμουρα και το νερό σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
- Με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή, λιώστε τα βατόμουρα μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή – είτε πιο λεία είτε με μερικά κομματάκια για υφή.
- Προσθέστε τους σπόρους chia , το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει. Θα πήξει ακόμα περισσότερο όσο κρυώνει, χάρη στους σπόρους chia.
- Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα – Νόστιμα, χορταστικά, υπέροχα
Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συνταγή με φράουλες, μούρα ή ακόμα και βερίκοκα !