Λαχταριστό cheesecake με μήλα και καραμέλα
Δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το αφράτο cheesecake με μήλα.
Με τραγανή βάση από μπισκότα, γέμιση από πλούσια κρέμα και επικάλυψη από καραμελωμένα μήλα, crumble αμυγδάλου και σάλτσα καραμέλας.
Υλικά
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 40 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, χλιαρή
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το crumble
- 50 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 50 γρ. αμύγδαλα, ωμά χωρίς φλούδα
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για την κρέμα
- 800 γρ. τυρί κρέμα
- 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 αυγά, μεσαία
- 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com