Το μαμαδίστικο κέικ της Jennifer Garner με αφράτη κρέμα γάλακτος που πρέπει να φτιάξετε

Κέικ με αφράτη κρέμα γάλακτος - Το πιο νόστιμο κέικ που έχετε φτιάξει.

Μαργαρίτα Νικολάου
Το μαμαδίστικο κέικ της Jennifer Garner με αφράτη κρέμα γάλακτος που πρέπει να φτιάξετε

instagram @jennifer.garner

Είναι η ηθοποιός που λατρεύουμε να βλέπουμε στο feed μας μιας και η απλότητά της είναι αυτή που μας έχει κερδίσει. Τι άλλο μας αρέσει στην Jennifer Garner ο τρόπος που μαγειρεύει και μερικά επικά fail που δεν διστάζει να δείξει στους διαδικτυακούς της φίλους. Κάποιες μαμάδες σίγουρα θα ταυτιστούν βλέποντάς τη να ετοιμάζει γλυκά και φαγητά για τα παιδιά της.

Jennifer Garner: Φτιάξε το θρεπτικό «Elektra smoothie» που πίνει η χολιγουντιανή ηθοποιός

Αυτή τη φορά έδωσε τη συνταγή για το δικό της μαμαδίστικο κέικ που φτιάχνει με αφράτη κρέμα γάλακτος.

Υλικά:

  • 2¼ φλιτζάνια αλεύρι για που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
  • 3-4 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Οι μπάρες της Jennifer Garner που κάθε μαμά πρέπει να φτιάξει

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε στους 180βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε τη σχάρα στο κάτω μέρος. Βουτυρώστε τη φόρμα του κέικ και αλευρώστε τη καλά για να μην κολλήσει το κέικ σας.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών και προσθέστε τη βανίλια.
  4. Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  5. Μειώστε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα και ρίξτε σταδιακά το μείγμα των αυγών και συνεχίστε το χτύπημα για 2 λεπτά. Το μείγμα θα πήξει και θα αποκτήσει μια υφή που θα θυμίζει μαγιονέζα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Αφαιρέστε το μπολ από τη βάση του μιξέρ και προσθέστε το μισό μείγμα αλευριού στην κρέμα ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ.
  7. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιήθεί.
  8. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, χτυπήστε απαλά στον πάγκο και βάλτε το στον φούρνο.
  9. Ψήστε για 25-35 λεπτά ή μέχρι μια ξύλινη οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή τόσο από το κέντρο όσο και από τις πλευρές.
  10. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίστε.
  11. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.
https://www.instagram.com/reel/C_8f7qvxxrS/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved