Πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες και καρύδια
Ένα τέλειο φθινοπωρινό γλυκό για όλη την οικογένεια.
Δείτε πώς να φτιάξετε την απόλυτη πατσαβουρόπιτα με κολοκύθα, σταφίδες, καρύδια και μπαχαρικά!
Υλικά
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 1 κιλό κολοκύθα, με τη φλούδα χωρίς σπόρια
- 120 γρ. ξανθές σταφίδες
- 120 γρ. καρύδια
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 3 αυγά, μεσαία
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ελαιόλαδο, για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com