Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι

Μια συνταγή που αξίζει να φτιάξετε έστω και για μία φορά.

Ρολό γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι

Τολμήστε μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, φτιάχνοντας ρολό γαλοπούλας γεμιστό με Μετσοβόνε και άγριο ρύζι.

Υλικά

Για τη γαλοπούλα

  • 900 γρ. γαλοπούλα, (2 φιλέτα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ. Μετσοβόνε, κομμένο σε κύβους

Για το άγριο ρύζι

  • 200 γρ. άγριο ρύζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κύβο κότας
  • 500 νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα Μετσοβόνε

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 λευκό κρασί
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ρόδι, σε σπόρους
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved