Pumpkin bread: Η συνταγή που θα λατρέψετε (είναι καλύτερη από το banana bread)
Μιας και διανύουμε την εποχή της κολοκύθας τι καλύτερο από ένα pumpkin bread.
Κάποιες φορές πρέπει να δοκιμάζουμε και καμιά καινούρια συνταγή. Καλές οι μηλόπιτες και τα banana breads αλλά μιας και οι κολοκύθες είναι σε αφθονία αυτή την περίοδο, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή της Katie Lee Biegel, για pumpkin bread ή αλλιώς κολοκυθόψωμο.
Η συνταγή είναι της θείας της Pat, όπως αναφέρει και σε ανάρτησή της στο Instagram.
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου έφτιαξε banana bread για τον Πάρη - Η συνταγή και οι φώτο με τον Πάρη
«Ζήτησα από τη θεία μου τη συνταγή για κολοκυθόψωμο, γιατί πάντα έφτιαχνε το καλύτερο. Και τώρα ξέρω γιατί ήταν τόσο νόστιμο.», έγραψε στη λεζάντα και εξήγησε στο βίντεό της: «Έχει ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη και μισό φλιτζάνι λάδι. Ήμουν έτοιμη να το μειώσω αλλά μετά σκέφτηκα... το φτιάχνω μια φορά το χρόνο. Οπότε ας το φτιάξω σωστά!».
Το καλύτερο pumpkin bread που θα φτιάξετε
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
- 450 γραμμάρια πουρέ γλυκιάς κολοκύθας (σπιτικό ή του εμπορίου)
- 1 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¾ κουταλάκια του γλυκού pumpkin spice (δείτε εδώ συνταγή )
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, τα αβγά, το λάδι και τον πουρέ κολοκύθας.
- Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το pumpkin spice, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα με την κολοκύθα.
- Ανακατέψτε απαλαά και ρίξτε το μείγμα μέσα στην φόρμα.
- Ψήστε για 50-60 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα ή μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά μέσα στη φόρμα, πριν το σερβίρετε.