Σιροπιαστά πουράκια με πραλίνα και φύλλο κρούστας
Ένα πρωτότυπο σιροπιαστό γλυκό, ιδανικό και για κέρασμα.
Φτιάξτε σιροπιαστά πουράκια με φύλλο κρούστας και γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, τριμμένα μπισκότα και φουντούκια!
Υλικά
Για το σιρόπι
- 300 γρ. νερό
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- φλούδες λεμονιού, από ½ λεμόνι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. φουντούκια, τριμμένα
- 100 γρ. μπισκότα, τριμμένα
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 αυγό, μεσαίο
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για τη σύνθεση
- 5 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 κ.σ. νερό
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. φουντούκια
- 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com