Γιορτάστε το φετινό Halloween φτιάχνοντας το απόλυτο spider web cake και κερδίστε τις εντυπώσεις! Μια τούρτα με 4 στρώσεις από παντεσπάνι και γκανάς σοκολάτας και το εφέ ιστού αράχνης περιμετρικά!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
- 240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. κακάο
- 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 20 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά, μεσαία
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- βούτυρο, για τα ταψιά
Για το σιρόπι
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. νερό
Για την γκανάς
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 430 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 40 γρ. γλυκόζη
- 80 γρ. βούτυρο
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. marshmallows, λευκά
Για τη διακόσμηση
- διακοσμητικές αράχνες
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com