Μια σοκολατένια εκδοχή για τα κλασικά και αγαπημένα ρολάκια κανέλας με σπιτική ζύμη και σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 πρέζα αλάτι
- 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κακάο
- 100 γρ. βούτυρο
- ηλιέλαιο, για το μπολ
Για το σιρόπι σοκολάτας
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλίνη
Για τη γέμιση
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. τρούφα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
- τρούφα σοκολάτας
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com