Fairy Bread: Μια λιχουδιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά οπτικά και γευστικά
Ένα πολύχρωμο τοστάκι που τα παιδιά θα λατρέψουν.
Στο εξωτερικό είναι γνωστό ως «fairy bread», ψωμί της νεράιδας και είναι ένα αρκετά δημοφιλές κέρασμα στα παιδικά πάρτι. Για να το φτιάξει κανείς χρειάζεται μόνο 3 υλικά.
Τι είναι το Fairy Bread;
Το Fairy Bread το βρίσκει κανείς στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Είναι φέτες ψωμιού του τοστ καλυμμένες με βούτυρο ή μαργαρίνη και πολύχρωμη τρούφα. Τις φέτες συνήθως τις κόβουν σε τρίγωνα κομμάτια.
Νεραϊδένιες φετούλες για τα παιδιά και όχι μόνο!
Ποια είναι η ιστορία του Fairy Bread;
Το Fairy bread χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920 στην Αυστραλία, όπου η συνταγή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα The Hobart Mercury. Το άρθρο περιγράφει παιδιά που κατανάλωναν νεραϊδένιο ψωμί σε ένα πάρτι. Από τότε το fairy bread είναι ιδιαίτερο στα παιδικά πάρτι γενεθλίων τόσο στην Αυστραλία όσο και στη Νέα Ζηλανδία. Μέχρι σήμερα, για πολλούς Αυστραλούς, το fairy bread είναι τόσο συνώνυμο των παιδικών πάρτι γενεθλίων όσο τα μπαλόνια και τα παιχνίδια και συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη νοσταλγική λιχουδιά.
Πώς θα φτιάξετε fairy bread;
Αν ρωτήσετε οποιονδήποτε Αυστραλό, θα σας πει ότι για να φτιάξει κανείς αυτή τη λιχουδιά χρειάζεται μόνο μια συσκευασία ψωμί του τοστ. Αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι αφράτες, λευκές φέτες ψωμιού του τοστ.
Ενώ αυτή η συνταγή απαιτεί αλατισμένο βούτυρο, πολλοί θα πουν ότι συχνά χρησιμοποιείται μαργαρίνη αντί για οποιοδήποτε βούτυρο υψηλής ποιότητας και ότι υπάρχει μια μαγική αναλογία υλικών. Ποια είναι αυτή; Το βούτυρο πρέπει να απλωθεί καλά, να είναι αρκετή η ποσότητα, αλλά όχι τόσο ώστε να υπερνικά τη γεύση.
Υγιεινή τούρτα κέικ πρώτων γενεθλίων
Υλικά για να φτιάξετε fairy bread
- 8 φέτες ψωμιού του τοστ
- 1/4 κούπας ανάλατο μαλακό βούτυρο
- 1/4 κούπας πολύχρωμη τρούφα ζαχαροπλαστικής
Πώς θα τις φτιάξετε:
- Αλείψτε μια γενναία δόση βούτυρο επάνω στις φέτες ψωμιού και πασπαλίστε πολύχρωμη τρούφα ζαχαροπλαστικής.
- Η τρούφα θα πρέπει να είναι αρκετή και να κολλήσει σε όλη τη βουτυρωμένη επιφάνεια του ψωμιού.