Υγιεινή τούρτα κέικ πρώτων γενεθλίων

Healthy smash cake για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Υγιεινή τούρτα κέικ πρώτων γενεθλίων
Bigstock

Αν θέλετε και εσείς να απαθανατίσετε τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας με τον ίδιο τρόπο που τα απαθανάτισαν οι γονείς στο παρακάτω βίντεο δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα smash cake που τα μικρά σας θα μπορέσουν να λιώσουν με τα χέρια και να φάνε με ασφάλεια.

Smash cake με frosting γιαουρτιού: Συνταγή για την πρώτη τούρτα του μωρού

https://www.instagram.com/reel/C_pNVhHRKTK/

Αυτό το υγιεινό smash cake ή αλλιώς υγιεινό κέικ είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα γενέθλια του μωρού. Είναι φτιαγμένο με αλεύρι αμυγδάλου, μπανάνα και χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Οι Αμερικανικές Διατροφικές Κατευθυντήριες Οδηγίες συνιστούν να περιμένει ένας γονιός μέχρι το μωρό να γίνει τουλάχιστον 2 ετών πριν του δώσει να καταναλώσει πρόσθετη ζάχαρη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Με μόνο επτά απλά υλικά (εκτός από το γλάσο + γαρνιτούρες) μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη και σούπερ υγιεινή τούρτα (smash cake) για το μωρό σας... Και πιθανότατα έχετε ήδη τα περισσότερα από τα συστατικά στο ντουλάπι σας:

  • αλεύρι αμυγδάλου
  • μπανάνα
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα
  • μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • γλάσο + γαρνιτούρες

Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ κούπα λιωμένες μπανάνες
  • 2 μεγάλα αβγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε 3 μικρά ταψάκια ή περάστε με λίγο βούτυρο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά και έπειτα προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες και τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Έπειτα ρίξτε μέσα στο μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου το υγρό μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  • Μοιράστε τη ζύμη στα τρία ταψάκια και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα στην κορυφή.
  • Πριν τα βγάλετε βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί καλά.
  • Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για 10-20 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε από τα ταψάκια τους.
  • Διακοσμήστε με γιαούρτι και μερικά φρούτα όπως μύρτιλα και βατόμουρα.

Πώς θα φτιάξετε λαχταριστό smash cake για τα 1α γενέθλια του παιδιού σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved