Βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) - Το άλειμμα που πρέπει να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Φτιάξτε βούτυρο κανέλας στο σπίτι μόνοι σας.

Θέλετε ένα γιορτινό άλειμμα πλούσιο σε άρωμα κανέλας; Αν ναι, τότε το βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) είναι αυτό που ζητάτε. Ξεχάστε για λίγο τα αμυγδαλοβούτυρα ή κάποιο άλλο άλειμμα για το ψωμί, τα κεκάκια σας ή τη φρυγανιά σας. Πρόκειται για ένα βούτυρο που θα τρώτε και εσείς και τα παιδιά σας με το κουτάλι.

Εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά

Γεμάτο θερμίδες; Ναι, αλλά ας ξεχάσουμε για λίγο τις θερμίδες και τις δίαιτες. Οι γιορτές είναι για να τις απολαμβάνουμε.

Σπιτικό βούτυρο κανέλας

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Σε ένα κάδο μίξερ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το μέχρι να αφρατάψει.
  2. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το μέλι μέσα στο βούτυρο και συνεχίστε το καλό χτύπημα.
  3. Μόλις αφρατέψει είναι έτοιμο.
  4. Σερβίρετέ το επάνω σε ζεστό ψωμί, κρακεράκια, φέτες μήλων ή τα cupcakes σας.

Αν τα παιδιά σας θέλουν να φάνε με το κουταλάκι, αφήστε τα να το απολαύσουν.

*αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές μπολάκι στο ψυγείο για πάνω από 7 μέρες.

*πάντα να το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας - Μπορείτε να τα κρεμάσετε και από το δέντρο

Santa's Workshop - Οδηγός για γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved