Βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) - Το άλειμμα που πρέπει να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα
Φτιάξτε βούτυρο κανέλας στο σπίτι μόνοι σας.
Θέλετε ένα γιορτινό άλειμμα πλούσιο σε άρωμα κανέλας; Αν ναι, τότε το βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) είναι αυτό που ζητάτε. Ξεχάστε για λίγο τα αμυγδαλοβούτυρα ή κάποιο άλλο άλειμμα για το ψωμί, τα κεκάκια σας ή τη φρυγανιά σας. Πρόκειται για ένα βούτυρο που θα τρώτε και εσείς και τα παιδιά σας με το κουτάλι.
Εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά
Γεμάτο θερμίδες; Ναι, αλλά ας ξεχάσουμε για λίγο τις θερμίδες και τις δίαιτες. Οι γιορτές είναι για να τις απολαμβάνουμε.
Σπιτικό βούτυρο κανέλας
Υλικά:
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
Πώς θα το φτιάξετε:
- Σε ένα κάδο μίξερ βάλτε το βούτυρο και χτυπήστε το μέχρι να αφρατάψει.
- Προσθέστε την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το μέλι μέσα στο βούτυρο και συνεχίστε το καλό χτύπημα.
- Μόλις αφρατέψει είναι έτοιμο.
- Σερβίρετέ το επάνω σε ζεστό ψωμί, κρακεράκια, φέτες μήλων ή τα cupcakes σας.
Αν τα παιδιά σας θέλουν να φάνε με το κουταλάκι, αφήστε τα να το απολαύσουν.
*αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές μπολάκι στο ψυγείο για πάνω από 7 μέρες.
*πάντα να το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας - Μπορείτε να τα κρεμάσετε και από το δέντρο