Τα άπαιχτα, άχαστα, απίθανα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη με βρώμη της Μαρίας Λουίζας Βούρου
Φτιάξτε τα υγιεινά μελομακάρονα της Μαρίας Λουίζας Βούρου χωρίς ζάχαρη.

Η Μαρία Λουίζα Βούρου μπήκε στην κουζίνα μαζί με τον γιο της, Ιάσονα και έφτιαξαν μαζί λαχταριστά, νόστιμα και σούπερ υγιεινά μελομακάρονα. Μια healthy εκδοχή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και για όσους θέλουν να μειώσουν, έστω και λίγο τις θερμίδες των γιορτών.
Μαρία Λουίζα Βούρου: Με αυτά τα healthy tips κατάφερε τον γιο της να τρώει «σχεδόν» τα πάντα
«Άπαιχτα , άχαστα, απίθανα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη με βρώμη ✔️
Μια δική μας ελαφριά παραλλαγή που τρώμε καθημερινά τις γιορτές χωρίς τύψεις ! @thehealthyplan.gr
ΥΓ : βάζοντας αλεύρι βρώμης νιώθεις περισσότερο κορεσμό οπότε δεν χρειάζεται να φας πολλά ! 1-2 και είσαι σούπερ 🤩», έγραψε κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε και που τη δείχνει επί το έργον.
Ακολουθούν τα υλικά για να φτιάξετε και εσείς τα healthy μελομακάρονα της Μαρίας Λουίζας Βούρου.
Υγιεινή μαρμελάδα κεράσι γίνεται; Γίνεται με τη συνταγή της Μαρίας Λουίζας Βούρου χωρίς ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φλούδες πορτοκάλι
- 250 ml νερό
- 280 ml σιρόπι αγαύης
- 80 ml μέλι
Για τα μελομακάρονα:
- 500 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βοτανικό αλάτι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 80 ml λάδι καρύδας
- 80 γραμμάρια μέλι
- 40 ml κονιάκ
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Σιρόπι:
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, εκτός από το σιρόπι αγαύης και το μέλι, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, ρίξτε το μέλι και την αγαύη.
Μελομακάρονα:
- Βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το μέλι και ανακατέψτε.
- Στη συνέχεια ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατέψτε ξανά. Τέλος ρίξτε τη σόδα και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα με το ελαιόλαδο στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε καλά και πλάστε σε μελομακάρονα.
- Με ένα πιρούνι ή με τον τρίφτη, φτιάξτε τα σχέδια.
- Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλτε επάνω τα μελομακάρονα και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε αέρα για 20-25 λεπτά.
Σιροπιάστε τα όσο είναι καυτά.
Μαρία Λουίζα Βούρου - Φτιάξτε τη συνταγή της για smoothie με καρπούζι και φράουλες