Κουραμπιέδες με κακάο - Η συνταγή για να τους φτιάξετε

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με κακάο.

Αν σας αρέσουν οι κουραμπιέδες και αν σας αρέσουν επίσης και οι σοκολάτες, τότε σας έχω νέα. Μπορείτε να συνδυάσετε τις δυο σας αγάπες και μάλιστα με επιτυχία.

Πρόκειται για μια συνταγή που δημιούργησα εγώ η ίδια με μια μικρή παραλαγή: προσθέτοντας κακάο.

Πρόσφατα μου έφεραν δώρο από ζαχαροπλαστείο της Καβάλας κουραμπιέδες με κακάο. Με επιφύλαξη τους δοκίμασα, όμως η γεύση τους με έκανε να τους λατρέψω και ναι, να αλλάξω λίγο τη συνταγή για κουραμπιέδες που φτιάχνω 25 χρόνια τώρα.

4 χριστουγεννιάτικες συνταγές εκτός από μπισκότα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο Κερκύρας
  • 250 γραμμάρια φυτίνη
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/3 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ αλισίβα (σταχτόνερο ή αν δεν έχετε τζάκι, ροδόνερο)
  • 1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά τα υλικά ένα-ένα όπως τα έχω με τη σειρά στα υλικά, δηλαδή σόδα, ούζο, αλισίβα, άχνη, κρόκους, βανίλιες, αμύγδαλα.
  3. Στο τέλος ρίξτε το κακάο και έπειτα το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. (Προσοχή: Μπορεί να μην πάρει 1 κιλό. Προσέξτε να μη γίνει σφιχτή η ζύμη σας)
  4. Πλάστε ή σαν κεφτεδάκια ή κάντε σχέδια με κουπατ. Αν δεν έχετε κουπάτ με ένα ποτήρι δημιουργήστε σχέδια στρογγυλά ή μισοφέγγαρα.
  5. Βάλτε μια αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας και ψήστε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από εσάς και από το μέγεθος των σχεδίων σας.
  7. Αφήστε να κρυώσουν και πασπαλίστε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved