Δείτε πώς να φτιάξετε βασιλόπιτα με γιαούρτι, την τέλεια και πιο αφράτη εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού της Πρωτοχρονιάς!
Υλικά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
- 150 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γρ. αυγά
- 1/3 κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μαχλέπι
- 1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 βανιλίνη
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. γάλα πλήρες
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη