Δείτε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε προφιτερόλ με σπιτικά σουδάκια γεμιστά με κρέμα και επικάλυψη από σάλτσα σοκολάτα γάλακτος!
Υλικά
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 750 γρ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 45 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά, μεσαία
- 1 βανιλίνη
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ. κονιάκ
Για την κρέμα
- 500 γρ. γάλα πλήρες
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο
Για τα σουδάκια
- 80 γρ. γάλα πλήρες
- 70 γρ. νερό
- 60 γρ. βούτυρο
- ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 90 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 αυγά, μεσαία
Για το σερβίρισμα
- 3-4 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com