Η συνταγή για να φτιάξετε και εσείς τη δική σας σάλτσα βουτύρου (beurre blanc)
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.
Η απόλυτη κρεμώδης σάλτσα βουτύρου ή αλλιώς beurre blanc για να συνοδέψτε κρέατα όπως χοιρινό και μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, πατάτες ή λαχανικά!
Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο
- ½ κρεμμύδι
- 6-7 κόκκους πιπεριού
- 7-8 κλ. θυμάρι
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
- αλάτι
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com