Δείτε το σνακ που έχει τρελάνει τις μαμάδες - Το δοκιμάσατε;
Φτιάξτε νόστιμα και λαχταριστά scones με μύρτιλα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Εσείς έχετε ακούσει για το σνακ που έχει τρελάνει τις μαμάδες όλου του κόσμου; Ένα σνακ που έχει γίνει ανάρπαστο για την θρεπτική του αξία και φυσικά την ευκολία παρασκευής του.
Scones που είναι νόστιμα και «λιώνουν στο στόμα σας» - Έτοιμα σε 10 λεπτά με αυτή την συνταγή
Ποιο είναι αυτό το σνακ; Μα φυσικά τα scones με μύρτιλα. Τα scones αν δεν το γνωρίζετε είναι ένα είδος ψωμιού, προέρχεται από τη Σκωτία και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια ακόμη και στη χώρα μας. Κατά καιρούς σας έχουμε δώσει και εμείς συνταγές μέσα από άρθρα μας. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις, όπως με τυρί, με ζαμπόν, αλλά και σε γλυκές εκδοχές, όπως με σταφίδες, με σοκολάτα ή με μύρτιλα.
Παρακάτω θα βρείτε μια τέτοια γλυκιά εκδοχή: εύκολη και γρήγορη συνταγή για scones με μύρτιλα που έχει ξετρελάνει τις απανταχού μαμάδες!
Ένα σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα το ζητάνε καθημερινά. Μάλιστα, μπορείτε να τα βάλετε στο lunch box τους ή το δικό σας ταπεράκι.
Συνταγή για νόστιμα και λαχταριστά scones με μύρτιλα

Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη / + λίγη ακόμη για το πασπάλισμα
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 1/2 φλιτζάνια μύρτιλα
- 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
- Ρίξτε έπειτα το βούτυρο και τρίψτε το με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
- Στη συνέχεια ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και τα μύρτιλα.
- Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσέξτε να μην παραδουλέψετε τη ζύμη και ζουλήξετε τα μύρτιλα.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.
- Πιέστε απαλά και δημιουργήστε έναν κύκλο 20 εκατοστών.
- Κόψτε σε 8 τρίγωνα κομμάτια, αλείψτε το επάνω μέρος των τριγώνων σας με κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιήσετε) και πασπαλίστε ζάχαρη.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρετε.