Το μυστικό για να φτιάξετε κουλουράκια πασχαλινά της γιαγιάς βρίσκεται στην αμμωνία
Λατρεύουν τα παιδιά τα κουλουράκια; Φτιάξτε τη συνταγή για τα κουλουράκια της γιαγιάς.

Για τα παιδιά, ο κόσμος των γλυκών είναι γεμάτος με νόστιμες λιχουδιές και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται τα μπισκότα, τα κεκάκια και φυσικά... τα κουλουράκια, που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που βγήκε και τραγούδι για αυτή τη νόστιμη συνταγή και διαδικασία: «Φτιάχνω κουλουράκια με τα δυο χεράκια».
Είτε πρόκειται για απλά βουτήματα για το γάλα, είτε για πιο περίτεχνα σχέδια διακοσμημένα με ζάχαρη και χρωματιστά sprinkles, τα μπισκότα και τα κουλουράκια κάνουν τα παιδιά να τσιρίζουν από χαρά κάθε φορά που η μαμά ανακοινώνει ότι ήρθε η ώρα να φτιάξουν κουλουράκια στην κουζίνα. Η ευκαιρία να πιάσουν τη ζύμη στα μικρά τους χεράκια, να τα πλάσουν και να τα δοκιμάσουν (και ποιος δεν έχει δοκιμάσει ωμή ζύμη ως παιδί), κάνει τα κουλουράκια ακόμα πιο ξεχωριστά.
6 πασχαλινές συνταγές που πρέπει να φτιάξετε με τα παιδιά
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, η προσμονή των παιδιών για τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς είναι μεγάλη. Αυτά τα μυρωδάτα και τραγανά γλυκίσματα, φτιαγμένα με αγάπη και με μια μυστική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πασχαλινής περιόδου.
Εμείς σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τη δική μας συνταγή για πασχαλινά μυρωδάτα κουλουράκια. Είναι η συνταγή της γιαγιάς, μιας και υπάρχει στα τεφτέρια μας από τις δικές μας γιαγιάδες.
Πάσχα και κουλουράκια: Η αγαπημένη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια επιστρέφει με ένα twist
Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς με αμμωνία και χλιαρό γάλα

Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 25 γραμμάρια μαγειρική αμμωνία
- ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Πάρτε μια λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ) και βάλτε μέσα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε τα αυγά ένα ένα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ.
- Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια, και την αμμωνία. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρώτα θα πρέπει να ρίξετε την αμμωνία μέσα στο γάλα και ανακατέψετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Ανακατέψτε καλά. Τέλος αρχίστε να ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι. Μόλις ενωθούν τα υλικά και η ζύμη είναι μαλακή, βγάλτε τη, ζυμώστε με τα χέρια και σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη.
- Αφήστε για 15-20 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.
- Πάρτε έπειτα τη ζύμη και πλάστε τα κουλουράκια σας σε ό,τι σχήμα θέλετε. Άλλωστε αυτή είναι και η πιο διασκεδαστική διαδικασία για τα μικρά σας που θα ανυπομωνούν μέχρι να φτιάξετε τη ζύμη να την πλάσουν.
- Βάλτε στις λαμαρίνες αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε τα κουλουράκια σας. Φροντίστε να έχουν παρόμοιο σχήμα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Διαφορετικά αλλά θα ψηθούν πιο γρήγορα, άλλα θα καούν ή θα μείνουν ωμά.
- Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία!