Αρωματικά πασχαλινά μπισκότα για αρχάριους (λίγα υλικά)
Μια γρήγορη συνταγή για τις μαμάδες που δεν τα πάνε καλά με τις μεζούρες και τα πολλά υλικά.
.jpg?t=y2T-7cf8B1RkMyDJvvxQXw)
Αυτά τα εύκολα πασχαλινά μπισκότα -που θα τα βρείτε και με την ονομασία sugar cookies- σε σχήμα αυγού είναι η τέλεια πασχαλινή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα μικρά σας.
Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Τα μπισκότα είναι πανεύκολα και το πολύχρωμο γλάσο με 3 υλικά που θα φτιάξετε επίσης και θα δώσετε στα παιδιά σας να διακοσμήσουν τα πασχαλινά τους μπισκότα στεγνώνει τέλεια, κάνοντας τη διακόσμηση και το σερβίρισμα παιχνιδάκι.
Μια kids friendly πασχαλινή συνταγή
.jpg?t=ZWIe5D3msmROFJGGAXuruA)
Η συνταγή είναι φιλική για αρχάριους και παιδιά. Είναι απλά, είναι νόστιμα και φυσικά ιδανικά για να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα στην κουζίνα με τα παιδιά σας - ειδικά τώρα που κλείνουν τα σχολεία για την περίοδο του Πάσχα.
6 πασχαλινές συνταγές που πρέπει να φτιάξετε με τα παιδιά
Πώς θα τα φτιάξετε

Υλικά για περίπου 25 μπισκότα:
- 3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα,
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ
- προαιρετικά πολύχρωμη τρούφα
Κλασσικά, ονειρεμένα, μαμαδίστικα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις.
- Βάλτε στις λαμαρίνες σας αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήσετε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η ζύμη και στη συνέχεια χτυπήστε το αυγό και τη βανίλια για άλλο ένα λεπτό.
- Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ανακατευτεί καλά.
- Μόλις έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια σας, χωρίστε τη σε δύο μέρη και τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη.
- Μπορείτε να την βάλετε μια μία περίπου ώρα στο ψυγείο ή να την ανοίξετε αμέσως σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη δεν κολλάει στον πάγκο.
- Με ένα οβάλ κουπάτ κόψετε τα σχήματα και τοποθετήστε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα (μια σπάτουλα θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κομμένων σχημάτων).
- Ψήστε για 10-11 λεπτά μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά.
- Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια μεταφέρετε τα σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
Φτιάξτε το γλάσο:
- Σε ένα μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και έπειτα ρίξτε μία-μία τις κουταλιές γάλα. Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατέψτε. Αν είναι αρκετά πηχτό, απλά αραιώστε με λίγο επιπλέον γάλα.
- Μοιράστε το, χρωματίστε το με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, και έπειτα δώστε το στα μικρά σας να διακοσμήσουν τα μπισκοτάκια τους.
πηγή συνταγής: natashaskitchen.com