Σφολιατάκια με μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος για πρωινό!
Αν θέλετε να κάνετε ένα πρωινό στην οικογένειά σας που δεν θα ξεχάσει ποτέ, δοκιμάστε την παρακάτω πρόταση που και εύκολη είναι και από τον κόπο να ψάχνετε κάθε φορά τι θα ετοιμάσετε για τους δικούς σας ανθρώπους λίγο πριν φύγουν για τη δουλειά ή το σχολείο, σας βγάζει...
Υλικά
- Ένα πακέτο σφολιάτα
- 1 μπολ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (χειροποίητη ή αγοραστή)
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα βάζετε τα σφολιατάκια που κόβετε όπως θέλετε εσείς. Μπορείτε για παράδειγμα να πάρετε ένα εξαγωνικό ποτήρι και να πατήσετε τη σφολιάτα ώστε να βγει το σχήμα της φωτογραφίας. Τα βάζετε στη λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε από τον φούρνο. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα γάλακτος. Στο μίξερ ρίχνετε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα αφήνετε να χτυπηθούν. Τόσο όμως ώστε η κρέμα να είναι ρευστή και όχι να στέκεται. Ανοίγετε με ένα μαχαίρι τη φουσκωμένη σφολιάτα στη μέση και αλείφετε με την μαρμελάδα. Από πάνω ρίχνετε και μία κουταλιά της σούπας κρέμα που έχετε ετοιμάσει. Επαναλαμβάνετε σε όλα τα σφολιατάκια. Οι δικοί σας άνθρωποι θα ξετρελαθούν...