Συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό
Η κλασική μαμαδίστικη συνταγή για μωσαϊκό ή αλλιώς κορμό.
Το μωσαϊκό είναι το κατεξοχήν πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου. Κάθε παιδί τρελαίνεται με τη γεύση του η οποία είναι ιδιαίτερη.
Παραδοσιακό μωσαϊκό (κορμός) με πτι μπερ (+ 3 ακόμη διαφορετικές συνταγές)
Υπάρχουν πολλές συνταγές για να το φτιάξει κανείς, αλλά εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο εύκολη η οποία δεν απαιτεί και πολύ χρόνο. Είναι η κλασική, παραδοσιακή συνταγή για μωσαϊκό που έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά όταν είμασταν παιδιά.
Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το και εσείς για την οικογένειά σας.
Υλικά:
- 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
- 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
- 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
- 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
- αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση:
- Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
- Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με λίγο τριμμένο μπισκότο.
*πρώτη δημοσίευση 19/08/2014 - ανανεώθηκε