Τούρτα κορμός - Πώς θα φτιάξετε το μωσαϊκό στο ταψί

Τούρτα κορμός - Πώς θα φτιάξετε το μωσαϊκό στο ταψί

Το μωσαϊκό είναι ένα αγαπημένο γλυκάκι και ναι κανένα παιδί, ούτε γονιός μπορεί να αντισταθεί.

Ο κορμός είναι ένα νοσταλγικό γλυκό και όλοι το έχουμε συνδυάσει με τα παιδικά μας χρόνια. Τότε που η μαμά ή η γιαγιά έσπαγε με τα χέρια τα μπισκότα στο μπολ, τα περίχυνε με το λιωμένο βούτυρο, πρόσθετε κακάο σε σκόνη, άχνη και λίγο λικέρ (ή τσίπουρο, ό,τι είχε) και ζύμωνε μέχρι να έχει ένα μείγμα σοκολατένιο.

Μετά σειρά είχε η λαδόκολλα που το τύλιγε για να το βάλει γρήγορα, γρήγορα στο ψυγείο. Κάποιο το ξέρουν ως «λουκάνικο» ή «σαλάμι» εκτός από μωσαϊκό ή κορμό. Όπως και να το πει όμως κάποιος η γεύση και οι αναμνήσεις είναι εκείνα που μένουν.

Αλήθεια εσείς βουτούσατε τα χέρια στο μπολ για να τα γλίψετε στο τέλος; Εμείς ναι! Και ας μας κατσάδιαζε η γιαγιά ή η μαμά.

Ας έρθουμε στο σήμερα όμως και σε αυτή την εκδοχή που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας άρεσε πολύ. Τούρτα μωσαικό.

Ακολουθούν τα υλικά, τα βήματα και φυσικά ένα βίντεο για να δείτε πώς θα το φτιάξετε.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 60'

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας (εμείς λέμε ναι στα πτι μπερ)
  • 150 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κούπα άγλυκο κακάο
  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 70 γραμμάρια κουβερτούρα

Βήματα

  • Σε ένα μπολ σπάστε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  • Ζεστάνετε το γάλα για 2 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και βάλτε έπειτα το κακάο. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιήθει.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά το σοκολατένιο μείγμα, ανακατέψτε, αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα ρίξτε μέσα τα μπισκότα και τα τριμμένα φουντούκια.
  • Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με σοκολάτα.
  • Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί, βάλτε μέσα λαδόκολλά και ρίξτε το μείγμα σας. Απλώστε το καλά και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο, λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα, περιχύστε τη επάνω από την τούρτα και τέλος πασπαλίστε με λίγα τριμμένα φουντούκια.
  • Με αυτό το γλυκό θα μπείτε και εσείς στις αναμνήσεις των δικών σας παιδιών.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved