Συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο μωσαϊκό

Bigstock

Η κλασική μαμαδίστικη συνταγή για μωσαϊκό ή αλλιώς κορμό.

Το μωσαϊκό είναι το κατεξοχήν πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου. Κάθε παιδί τρελαίνεται με τη γεύση του η οποία είναι ιδιαίτερη.

Παραδοσιακό μωσαϊκό (κορμός) με πτι μπερ (+ 3 ακόμη διαφορετικές συνταγές)

Υπάρχουν πολλές συνταγές για να το φτιάξει κανείς, αλλά εμείς θα σας παρουσιάσουμε την πιο εύκολη η οποία δεν απαιτεί και πολύ χρόνο. Είναι η κλασική, παραδοσιακή συνταγή για μωσαϊκό που έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά όταν είμασταν παιδιά.

Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το και εσείς για την οικογένειά σας.

Υλικά:

  • 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
  • 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
  • 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
  • 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
  • αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση:

  1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
  5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  6. Όταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με λίγο τριμμένο μπισκότο.

*πρώτη δημοσίευση 19/08/2014 - ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved