Συνταγή για πατάτες ιδιαίτερα τραγανές!
Τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, οι μυρωδάτες αυτές πατατούλες εξαφανίζονται από τα πιάτα πριν προλάβουν να κρυώσουν. Το μυστικό τους κρύβεται στο βράσιμο, που τους επιτρέπει να διατηρούν την αφράτη ψίχα στο εσωτερικό, πριν αποκτήσουν ρόδινη κρούστα στο τηγάνι.
Υλικά
1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους, με τη φλούδα τους
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή (ή ξερό θυμάρι), τριμμένη
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουτ. γλυκού κάρι, προαιρετικά
2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr