Συνταγή για πανεύκολα κρουασανάκια σοκολάτας!
Μία εύκολη συνταγή για να μπορείτε να απολαύσετε όποια στιγμή θέλετε λαχταριστά και σπιτικά κρουασανάκια σοκολάτας!
Μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση θέλετε, η αλήθεια όμως είναι ότι η σοκολάτα είναι σταθερή αξία! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και σίγουρα θα τα αγαπήσουν μικροί μεγάλοι!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ. τσαγιού λάδι
• 1 φλ. τσαγιού γάλα
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ ζάχαρη
• 3 αυγά
• 1 κρόκο αυγού
• 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
• 1 μικρό βαζάκι μερέντα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ανακατέψτε τη μαγιά με το γάλα και προσθέστε το λάδι,το αλάτι και τη ζάχαρη. Έπειτα ρίξτε τα 3 αυγά και αφού ανακατέψετε καλά προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι. Προσοχή! Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, όχι σφιχτή! Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμη, χωρίστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια έτσι ώστε όταν ανοίξετε το φύλλο να έχει το μέγεθος ενός πιάτου. Πάρτε τα μπαλάκια και πατήστε τα ελαφρά με τις παλάμες σας δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα. Κόψτε τα σε 8 ίσα τρίγωνα (κάντε ένα σταυρό και από επάνω ένα χ,για μεγαλύτερη ευκολία).
Στη βάση του τρίγωνου βάλτε ένα κουταλάκι μερέντα, τυλίξτε κατά μήκος και πιέστε ελαφρώς τις άκρες. Λαδώστε ένα ταψί, βάλτε μέσα τα κρουασανάκια και αλείψτε με ένα κρόκο αυγού.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά πάνω κάτω. Θα τα λατρέψετε!