Συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Το καρπούζι είναι το καλοκαιρινό φρούτο που μικροί και μεγάλοι το τρώνε σε ποσότητες ειδικά τις μέρες που έχει καύσωνα καθώς είναι πολύ δροσερό.

Συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού που θα σας συναρπάσει η γεύση του.

ΥΛΙΚΑ:
• 17 - 18 τετράγωνα κομμάτια χοντρό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού
• 3 - 4 κουταλιές ασβεστόσκονη
• 1 κιλό ζάχαρη
• 2 ποτήρια νερό
• βανίλια
• χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζετε και κόβετε τα φύλλα του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια.
2. Τα ρίχνετε σε λεκάνη στην οποία έχετε βάλει το νερό με την ασβεστόσκονη και τα αφήνετε για 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα τα ανακινείτε.
3. Τα βγάζετε, τα πλένετε πολύ καλά και τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού μαλακώσουν (όχι να λιώσουν) τα βάζετε σε κρύο νερό μαζί με το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνετε για 15 λεπτά.
4. Βάζετε σε άλλη κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά.
5. Αφού κοχλάσουν για 1 λεπτό τα κατεβάζετε και τα αφήνετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.
6. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε βανίλια και τα βράζετε. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν "δέσει" το σιρόπι.
7. Αφού κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved