Συνταγή για πεντανόστιμο παγωτό cheesecake
Το καλοκαίρι είναι χωρίς αμφιβολία η εποχή το παγωτού! Παγωτά σε διάφορες γεύσεις μας κρατούν συντροφιά τις ζεστές μέρες και φυσικά τα λατρεύουμε μικροί, μεγάλοι!
Το cheesecake είναι ένα από τα κλασικά και αγαπημένα γλυκά, τι πιο ιδανικό λοιπόν από ένα παγωτό με γεύση cheesecake φράουλα; Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και εμείς στο σπίτι μας εύκολα και γρήγορα! Δοκιμάστε το!
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασια ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. morfat
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
500 γρ. φράουλες
200 γρ. μπισκότα digestive
2 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πλύνετε καλά τις φράουλες καθαρίστε τις και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να στραγγίξουν καλά.
Βάλτε τα μπισκότα στο multi και θρυμματίστε τα. Προσθέστε το βούτυρο στα μπισκότα και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε τα επίσης στην άκρη.
Αδειάστε σε ένα μπολ τη morfat, το τυρί κρέμα και ανακατέψτε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Διαλέξτε περίπου 13-15 φράουλες και πολτοποιήστε τις στο multi. Προσθέστε τις στην κρέμα και ανακατέψτε απαλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβετε και σε μικρά κομματάκι και τις προσθέτετε στο μείγμα όπως είναι.
Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο!