Συνταγή για ζύμη κρέπας σαν αυτή που παραγγέλνεις
Το μυστικό συστατικό για επαγγελματική ζύμη για κρέπες!
Οι κρέπες είναι κάτι που φτιάχνω συχνά. Βλέπετε η κόρη μου έχει αδυναμία σε αυτές και κάθε φορά που θα πάμε μια βόλτα μαζί, το γλυκό που θα ζητήσει είναι τραγανή κρέπα με πραλίνα, τριμμένο μπισκότο και μπανάνα.
Από τις πολλές αναζητήσεις που έχει κάνει στο διαδίκτυο κατάφερα να βρω την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή, ενώ ανακάλυψα και το μυστικό συστατικό που κάνει μια κρέπα τραγανή. Οι λόγοι που την εμπιστεύτηκα; Πολλοί μιας και κάθε φορά που επιχειρούσα να φτιάξω κρέπες κατέληγαν σε μαγειρικό δράμα.
Μερικοί από τους λόγους που κάνουν αυτή τη συνταγή καλύτερη από κάθε άλλη:
- Μοιάζει με επαγγελματική
- Είναι τραγανή
- Είναι εύκολη
- Είναι νόστιμη
Το μυστικό συστατικό για επαγγελματική ζύμη για κρέπες
Περιμένετε το μυστικό συστατικό έτσι δεν είναι; Τι μπορεί να μπαίνει μέσα βρε παιδί μου και να απογειώνει τη ζύμη κάνοντάς τη να μοιάζει με επαγγελματική; Το μυστικό είναι το κορν φλάουρ. Ναι, καλά διαβάζετε. Όπως ανέφερα και πιο πάνω έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο για να τη βρω και πειραματίστηκα πολλές φορές! Και τα κατάφερα!
Δείτε την παρακάτω συνταγή για κρέπες, έτσι όπως τη φτιάχνω εγώ. Πετυχημένα και δοκιμασμένα. Και... για να μην λέτε «μα», «μου», «σου», «του» σας έχω και φωτογραφίες βήμα-βήμα.
Υλικά:
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2-3 κουταλιές σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1,5 ποτήρι του κρασιού γάλα
- 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
- Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό
Εκτέλεση:
- Βάλτε το αυγό σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα σύρμα. Ρίξτε τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Ρίξτε το γάλα με το νερό και ανακατέψτε ξανά!
- Η συνέχεια της εκτέλεσης στην παρακάτω gallery που ακολουθεί, μαζί με τις εικόνες βήμα-βήμα
Η επιτυχία με αυτή τη συνταγή είναι στο τσεπάκι σας!
*ανανεώθηκε 06/02/2024