Συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που πατάμε τα σταφύλια, βγάζουμε το κρασί και που μεταξύ άλλων φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας κουλουράκια, τα μουστοκούλουρα.

Συνταγή για μαλακά μουστοκούλουρα

Η παρακάτω συνταγή είναι για υπέροχα, μαλακά μουστοκούλουρα που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχομυρίσει.

ΥΛΙΚΑ:
500 ml ελαιόλαδο
500 ml μούστο
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 φλ. του τσαγιού κονιάκ
1 και 1/2 κιλό αλεύρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Διαλύω το φλυτζάνι του κονιάκ τη σόδα και προσθέστε το στο μείγμα, τα προσθέτω στο μείγμα και ξεκινάω το χτύπημα με σύρμα.

Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σας με το σύρμα και ταυτόχρονα ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη σας μαλακή αλλά να μη κολλάει στα χέρια. Πλάστε ότι κουλουράκια σας αρέσουν κι βάλτε τα στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Ψήστε τα στον αέρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν καλά! Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved