Κασεροπιτάκια με λαχανικά και σύγκλινο από τον Γιώργο Γεράρδο
Φυσικά, ένα από τα αγαπημένα σνακ στη χώρα μας είναι τα τυροπιτάκια! Είτε είναι της μαμάς, της γιαγιάς, αγορασμένα, σε σφολιάτα ή ζύμη κουρού θα τα βρούμε πολύ συχνά στο τραπέζι μας ή στο παιδικό πάρτι.
Σήμερα θέλω να σας δείξω μια διαφορετική συνταγή για τυροπιτάκια που φτιάχνονται με κασέρι, αρκετά λαχανικά και σύγκλινο που τους δίνει μια υπέροχη γεύση. Οι νεότερες και νεότεροι από εμάς νομίζουν ότι είναι μια δύσκολη παρασκευή και χρονοβόρα.
Δεν είναι έτσι όμως και ειδικά με τη χρήση του ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood με τα πολλά του αξεσουάρ μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά κασεροπιτάκια! Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν και μπορείτε να τα φτιάχνετε σε κάθε ευκαιρία, για το παιδικό πάρτυ, για την εκδρομή ή για σνακ στο σπίτι.
Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τυριά, αλλαντικά ή λαχανικά που σας αρέσουν αλλά ο συνδυασμός που σας προτείνω είναι αχτύπητος!
Υλικά
2 φύλλα ζύμη κουρού
200γρ σύγκλινο
200γρ κασέρι
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 μεσαίες πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 κς παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής στο κάδο του K-mix. Χτυπάμε το σύγκλινο για μισό λεπτό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει τρίμματα.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα τρίβουμε στο K-mix με το δίσκο τριψίματος.
Σοτάρουμε τα λαχανικά και το σύγκλινο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τρίβουμε στο K-mix και το κασέρι. Όταν παγώσουν λίγο τα λαχανικά προσθέτουμε το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια κοπής τη ζύμη, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια, τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμισης, διπλώνουμε τη ζύμη σε τρίγωνο σχήμα και για να κλείσει καλά πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε τα κασεροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Αφήνουμε να παγώσουν και απολαμβάνουμε, καλή επιτυχία