Ρολάκια κοτόπουλου με πέστο βασιλικού και τυρί
Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε κοτόπουλο σε συνηθισμένες παραλλαγές, η συνταγή που σας προτείνουμε είναι πολύ απλή ώστε να μπείτε στον πειρασμό να τη δοκιμάσετε και πολύ γευστική ώστε να την μαγειρέψετε ξανά.
Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για την προετοιμασία του φαγητού και άλλα 45 λεπτά για το ψήσιμο. Καλέστε φίλους , φτιάξτε μία ωραία σαλάτα και καλή σας όρεξη.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 4 χοντρές φέτες μοτσαρέλα
- 1 φλιτζάνι έτοιμο pesto βασιλικού
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε το στήθος κοτόπουλου,το καθένα ξεχωριστά, και το χτυπάτε μέχρι να γίνει λεπτό και επίπεδο. Απλώστε στη συνέχεια 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα pesto σε κάθε στήθος κοτόπουλου και από πάνω βάζετε τη μοτσαρέλα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.Τυλίξτε σφιχτά το κοτόπουλο και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που το έχετε ψεκάσει με αντικολλητικό σπρέι ή το έχετε βάλει λίγο λάδι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 45 λεπτά μέχρι τα ρολάκια κοτόπουλου να αποκτήσουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Προσοχή, μην αφήνετε το φαγητό μέσα στο φούρνο γιατί θα «στεγνώσει».