Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι
Υλικά
1 γαλοπούλα 5-5,5 κιλών
2 μανταρίνια με τη φλούδα
25γρ. βούτυρο μαλακωμένο
2 κρεμμύδια με τη φλούδα, σε χοντρές φέτες
μερικά κλαδάκια θυμάρι
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κύβους ζωμό κότας
1 κουτ. σούπας σιρόπι σφένδαμου (maple sirup)
3 κουτ. σούπας μπέρμπον
2 κουτ. γλυκού κακάο σε σκόνη
1-2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Για το γλάσο
4 κουτ. σούπας σιρόπι σφένδαμου
4 κουτ. σούπας ουίσκι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, μαλακή
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr