Ζαχαρόπαστα! Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή (εικόνες βήμα-βήμα)
Ζαχαρόπαστα. Ένα υλικό ζαχαροπλαστικής που πολλές γυναίκες αγαπούν αλλά λίγες ξέρουν να το φτιάχνουν και να το χρησιμοποιούν στα γλυκά τους.
Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου
Εγώ πάλι, είμαι από τις μαμάδες-γυναίκες που λατρεύουν τα γλυκά και πειραματίζονται πολύ με ό,τι έχει να κάνει γύρω από αυτά. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε απλή λευκή ζαχαρόπαστα, για να στολίσετε τα γλυκά σας.
Υλικά:
1 κιλό άχνη
2 φακελάκια των 10 γρ. ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε και το μέλι μέσα ώστε να λιώσει.
Έπειτα ρίξτε τη ζελατίνη μέσα και διαλύστε τη
Σε μια λεκάνη βάλτε την άχνη κάνοντας μία λακουβίτσα στη μέση. Ρίξτε στη λακούβα το μείγμα με το μέλι και τη ζελατίνη
Αρχίστε σιγά σιγά να ανακατεύετε με ένα μίξερ
Μετά με το χέρι ζυμώστε αρκετά και αν χρειαστεί, συμπληρώστε ζάχαρη άχνη μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Τέλος τυλίξτε τη με μία ζελατίνα ώστε να μην σας στεγνώσει.
Αν θέλετε να τη χρωματίσετε, πριν την τυλίξετε με τη ζελατίνα, ρίξτε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και ζυμώστε.
Καλή επιτυχία!